Home / Webáruház / A zabtejszín és zabtej hatásai

A zabtejszín és zabtej hatásai

zabtejszín
zabtejszín

A hagyományos főzőtejszín alternatíváját képezi a bio zabkrém. Az ilyen típusú tejszín elkészítéséhez nemcsak zabot használnak fel, hanem tápióka keményítőt, napraforgó lecitin és olajt. Sűrítőanyagként szentjánoskenyér-lisztet, karragént és tengeri sót használnak. A zabtejszín glutént tartalmaz, így az erre érzékenyeknek nem ajánlott a fogyasztása. Bármilyen típusú ételek elkészítéséhez felhasználható. Fehérjetartalma kimagasló. Diéta esetén is beépíthető az étrendbe, ugyanis könnyedén emészthető, hiszen teljes mértékben koleszterinmentes. A laktózra érzékeny személyek bátran fogyaszthatják. A zabtejszín telítetlen növényi zsírokat tartalmaz.

A zabot élénkítő gabonaként tartják nyílván, mivel energiával tölti fel a sejteket, de ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. A zabtejszín mellett, érdemes kipróbálni a zabtejet. A bio tej elkészítéséhez természetesen zabot, forrásvizet és napraforgó olajt használtak fel. Tengeri sóval ízesített. A zabital B- és E-vitamint tartalmaz. Magnéziumban, foszforban és káliumban rendkívül gazdag. Nem is gondolnánk, de még kalcium is van benne. Rosttartalma kiemelkedő, így védi a bél- és gyomorrendszer működését. Tisztítja a beleket. Erősíti az idegeket és élénkíti a sejtek működését. A zabtej esszenciális zsírsavakban gazdag. Fizikai és szellemi igénybevétel mellett, kifejezetten érdemes a zabital fogyasztása mellett dönteni. Oldja a stresszt és harmonikus hangulatot teremt. A zab hatásai közül meg kell említeni azt is, hogy képes szinten tartani a vér koleszterinszintjét, így védi az ér- és a szívrendszer normális működését. A sportolóknak kifejezetten ajánlott a zabból készült ételek fogyasztása. Online kényelmesen beszerezhetőek.

Print Friendly, PDF & Email

About admin

Check Also

Gersli recept a világ minden részéről

Az emberek szívesen kipróbálnak új recepteket, hiszen a gasztronómiában is fontos a változatosság. Könnyen meglehet, ...

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Elfogadom