Aki kedveli a húsokat, minden bizonnyal nem áll hadilábon a pácokkal, hiszen az egyik legalapvetőbb módja az ételek elkészítésének. A flekken pác relatíve idegen csengése okán még nem terjedt el oly széles körben, mint a barbecue kapcsán használatos szószok, de az kétségtelen, hogy aki már próbálta, visszatér majd hozzá.
A pácok jelentősége hatalmas, ami a végeredményt illeti. Elég csak megkóstolni egy olyan ételt, amit előzőleg kezeltek pácban, illetve összehasonlításképpen egy olyat, ami csupán sima fűszerezésen esett át. A flekken pác lényege, hogy puhább, rostosabb marad a hús. Egyfelől tehát megállapítható, hogy magának a húsnak az állagára is hat a szósz, de természetesen az íze, aromája is nagyot változik egy ilyen folyamat után.
Néhány órát érdemes rászánni az áztatásra, néha meg kell keverni, de csak óvatosan, módjával, hogy ne károsodjon az étel állaga. A pácok kihozzák a hús valódi ízét és kiegészítik olyan fűszerekkel, amelyek együttes hatásaként maradandó élmény lesz az étkezés.