A hétköznapokban fontos, hogy a pékáru, amit megveszünk vagy elkészítünk, hosszabb ideig ne menjen tönkre. Tökéletes megoldás a kenyeres zsák, ami direkt erre a célra van kialakítva. Ilyet már régen is használtak, legalábbis hasonló fajtákat, amiben amellett, hogy elállóbb a kifli, meg a zsemle, de még abban is segít, hogy megtakarítsuk a csomagolási hulladékot, mert újrahasznosítható.
A kenyeres zsák belső részében van egy frissen tartó réteg, ami miatt nem szárad ki és nem penészedik a benne lévő étel. Az pedig, hogy külsőre is jól néz ki, már csak a hab a tortán. Vagyis akárhogy nézzük, ez sokkal jobb, mint a műanyag zacskók.
Mert ugye a hatalmas mennyiségű nylon szatyor és zacskó problémákat okoz a Földnek, kidobás után mikroműanyaggá esik szét és így bekerül a folyókba, majd a nagyobb vizekbe is, aztán pedig vissza a táplálékláncba. A kenyeres zsák kimondottan környezetvédő dolog, lélegző anyagból készül, így nem fülled be a pékáru és persze tovább eláll, ráadásul még kifejezetten olcsó is.