Home / Webáruház / A nádcukor előnyei

A nádcukor előnyei

Jótékony hatású nádcukor
Jótékony hatású nádcukor

Ha édesítőszerekről, cukrokról beszélünk, valószínűleg a legtöbb embernek a közismert kristálycukor fog először eszébe jutni. Pedig a nádcukor sokkal régebbi időkből ismert és használt édesítőszer, mint a répacukor.

A cukornád édes levét már több ezer évvel ezelőtt is fogyasztották az Ázsia déli részén élő őslakosok. Mivel ez az a terület, ahol megterem ez a különleges nádféle, amelyből előállítják a nádcukorként is ismert barna cukrot. Ezzel szemben a répacukrot csak a tizenkilencedik század eleje óta ismerjük.

Hazánkban azonban sokáig igen nehezen lehetett hozzájutni a barna cukorhoz, így nem csoda, hogy a répacukor lett az ismertebb és népszerűbb. Hiszen ez bármelyik élelmiszerüzletben megvásárolható. A nádcukor kismértékű fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre, hiszen rengeteg fontos vitamint, nyomelemet és egyéb értékes tápanyagot tartalmaz, amire a testünknek szüksége van.

Ugyanakkor a szervezet könnyen fel tudja dolgozni, és nem raktározza el. Így a fogyni vágyók is megengedhetik maguknak néha az ilyen édesítővel készült desszertek fogyasztását.

About admin

Check Also

sporttáskák

Sporttáskák férfiaknak és nőknek

A sport remek tevékenység, hogyha valaki szeretne fogyni, ellazulni, egészségesebb lenni vagy csak elvonatkoztatni a ...

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Elfogadom