A japán whisky trendi és elképesztően sok cég gyártja. Mit kell tudni az ázsiaiak egyik kedvenc italáról? Kezdjük néhány érdekes ténnyel, hogy a japán whisky kicsit veszítsen a titokzatos aurájából! Az előállítása attól függ, hogy melyik cég felelős a gyártásért és milyen típusú ital készül.
A lepárlóüzemek gyakran európai elődeikhez igazodnak, sőt, bizonyos mértékig magukévá is teszik a gyakorlataikat. Megkülönböztetünk olyan whiskyt, amit a gyártó ország ázsiai árpájából desztillálnak, valamint olyat, aminek a maláta árpája teljes egészében Skóciából származik.
A lepárlást a tölgyfahordókban történő érlelés követi, amiket szintén nyugati országokból szereznek be. Némelyik japán whisky különleges, például sherry hordókban van érlelve.
Más gyártók, részben vagy teljesen, japán tölgyfahordókat használnak, ezek közül néhányat korábban nemzeti szeszesitallal, például szilvapálinkával vagy rizsborral töltöttek meg. A japán whisky büszke a származására, amit a címkén található kalligrafikus karakterek és jellegzetes szimbólumok fejeznek ki.