Ahhoz, hogy sütés-főzés közben ne égjenek oda az ételek, illetve, hogy ne tapadjanak az edény aljához, mindig olajat és zsírt használtak az emberek.
Ezzel a módszerrel viszont az a probléma, hogy jelentősen megnöveli az ételek kalóriatartalmát, ami nem túl egészséges. Azonban a tapadásmentes edények egy különleges bevonattal vannak ellátva, így a húsok a saját zsírjukban sülhetnek omlósra. A tapadásmentes edényekből nagyon sokféle variáció létezik, mivel különféle bevonatokkal vannak ellátva.
Egy időben nagy számnak számított a teflon, azonban egyre divatosabb manapság a kerámia, illetve a gránit-márvány bevonat. Az utóbbiak kevésbé sérülékenyek, hiszen a teflon esetében köztudott, hogy nem szabad fém evőeszközzel megkavarni az ételt, mert akkor sérülhet a tapadást megelőző réteg.
A tapadásmentes edények széles választékát kínálja az edenyshop.hu, ahol a minőségien kivitelezett termékek esetében az egyedi formatervezés is jelen van. Ezekkel a konyhai eszközökkel sokkal élvezetesebbé válik a főzés és garantáltan ízletes fogások varázsolhatóak az asztalra.