Minden torta alapja a piskóta, amit a megfelelő ízesítésű, állagú krémmel tehetünk tökéletessé. Minden háziasszony receptes füzetében kell legyen egy bármikor bevethető, jól működő alap vajas csokikrém, amit sikeresen használhat töltelékként, díszítésként egyaránt. Az interneten nagyon jó változatokat találhatunk, de azért figyeljünk a leírásokban lévő mennyiségekre, elkészítési módokra, a biztos siker érdekében!
A receptek.at oldalon olvasható csokoládékrém könnyen elkészíthető és kevés összetevőt tartalmaz. Mindössze sótlan, szobahőmérsékletű vaj, porcukor, kakaópor, étcsokoládé, tejszín és vaníliaaroma kell hozzá. A weblapon elolvashatjuk az elkészítés folyamatát lépésről lépésre. Ha ezeket betartjuk, akkor a vajas csokikrém csodás ízű és állagú lesz.
Mascarpone krém tortába, bármilyen alkalomra
Sokan cserélik fel az általuk előállított krémekben a margarint, vajat mascarpone-val, mivel ez könnyebb állagot ad a süteménynek. Kimondottan egyszerű a mascarpone krém tortába, ami igazán kiváló, légiesen finom töltelék. A mascarpone ugyanis lágyítja a csokoládé jellegzetes édes ízét, könnyíti azt, miközben mégis érezhető marad az eredeti karaktere.
Nagyon sokféle ínyencséget alkothatunk ennek az alapanyagnak a felhasználásával, nemcsak torta, hanem tiramisu, cupcake, különböző poharas desszertek állíthatóak elő belőle. Ezek a finomságok garantáltan elfogynak, nem sokkal az asztalra helyezésüket követően. Bármilyen alkalomra készült finomság készítéséhez ideális a mascarpone krém tortába, amit a meghívottak jóízűen fognak majd fogyasztani.
A mascarponés fehércsokis torta krém könnyen emészthető
Nem mindenki kedveli a kakaós csokoládét, illetve az annak felhasználásával készült süteményeket, desszerteket. Ez sem jelent akadályt, hiszen ismert jó néhány mascarponés fehércsokis torta krém, így mindenki az ízlésének megfelelő tortacsodát állíthatja elő. A fehér csoki rajongói különösen kedvelik ezt a receptet és nem véletlenül, hiszen cupcake díszítésére kiváló, de pohárkrémként is megállja a helyét.
Igazából ez a krém könnyebb, mint a kakaós változat, de maga a mascarpone is lágyít rajta. Szinte kijelenthető, hogy mascarponés fehércsokis torta krém egészségesebb, ezért gyermekeknek és idősebb személyeknek név- vagy születésnapjára optimális választás. Nem nehéz elkészíteni és mivel kevés hozzávaló kell hozzá, még költséghatékony megoldás is.
Gyümölcs torta kevés cukorral
A gyümölcsök használata már a régi idők óta bevett szokás a különféle édességek, sütemények, desszertek előállításakor. Különlegesen finom ízvilágának köszönhetően, a gyümölcs torta örök édesség marad. Az egészséges életmódot folytatók sem nélkülözhetik az édes finomságokat, így ők is előállítják azokat gyümölcsökből.
Természetesen figyelni kell az cukor mennyiségre, hiszen a gyümölcsök is tartalmaznak, ezért a piskótába célszerű kevesebbet tenni. Tulajdonképpen mi magunk határozzuk meg, hogy mennyire egészségesen készítjük el az ételeinket, illetve a desszerteket. Mindazonáltal, egy tejszínhabos gyümölcs torta valóban csak minimális cukrot tartalmaz, ezért nyugodt szívvel szolgálhatjuk fel a gyermekeknek, még a hétköznapokon is.