Home / Webáruház / Tényleg rákkeltőek a teflon edények?

Tényleg rákkeltőek a teflon edények?

Sokan nehezen tudnak megszabadulni a kedvenc konyhai eszközeiktől, mert valamilyen jó emlék fűzi hozzájuk őket, vagy mert teljesen megszokták a használatát. Sokan úgy tartják, hogy a teflon edények rákkeltő hatásúak, ezért mindenképpen le kell cserélni. Mi lehet az igazság?

Amennyiben a serpenyő felett eljárt az idő és mondjuk horpadás van az aljában, akkor nem a teflon miatt kell lecserélni, hanem a sérülés miatt. A horpadások hozzájárulnak ahhoz, hogy az ételek jobban letapadjanak és leégjenek, így plusz munkát jelentenek.

Amennyiben ez egy lábassal történik meg, például valamelyik részénél el van deformálódva, az energiaveszteséghez fog vezetni, mivel az étel lassabban melegedik fel. Azonban tény, hogy a maga a teflon, mint anyag, már nem tartalmaz rákkeltő anyagokat.

Azonban senki sem akar bevonattal teli reggelit fogyasztani, így szükség lehet a cserére. A teflon edények hosszú életűek, de csak akkor, ha megfelelően karban vannak tartva. Ne égessük le az ételt és mosogatásnál mellőzzük a súrolószereket!

About admin

Check Also

sporttáskák

Sporttáskák férfiaknak és nőknek

A sport remek tevékenység, hogyha valaki szeretne fogyni, ellazulni, egészségesebb lenni vagy csak elvonatkoztatni a ...

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Elfogadom